Lasanya de carn i verdures
116/04/2016 per cuinaresfacil
Ja fa temps vaig publicar una recepta de lasanya de verdures.
La recepta d’avui és una altra versió, una lasanya mixta, una lasanya de carn i verdures i apta per intolerants a la lactosa.
Què he de comprar?
- Pasta per lasanya
- Albergínia
- Carbassó
- Tomàquets
- Ceba
- Carn picada (de vedella i porc barrejada).
- Llet, farina i mantega (per la beixamel) o beixamel ja feta
- Formatge ratllat
- Oli i sal
Per la intolerància a la lactosa, he utilitzat la llet, el formatge ratllat i la mantega sense lactosa, i la carn picada me l’han picat directament a la carnisseria, ja que la que venen envasada pot contenir traces de llet.
Com ho fem?
Aquí teniu els vídeos de lassanya de verdures, bolonyesa i beixamel, que us serviran per veure com fer-ho.
- Posem aigua a bullir amb sal. Quan bulli ja podem coure les planxes de lasanya i un cop fetes, les passem a un bol amb aigua freda i les anem estirant sobre un drap de fil que s’eixuguin.
- Ratllem la ceba (n’haurem de fer servir pel farcit de verdures, pel de carn i per la beixamel).
- Per un costat, tallem l’albergínia, el carbassó i 3 tomàquets a daus (pel farcit de verdures).
- Ratllem 4 o 5 tomàquets (pel farcit de carn).
- A una paella amb oli posem la ceba, quan estigui rossa afegirem el carbassó i l’albergínia i deixem que es vagi fent.
- Quan ja veiem que està bastant cuita, afegirem els daus de tomàquet i deixem que es cogui tot junt a foc lent.
- A una altra paella, també posem un rajolí d’oli i la ceba ratllada.
- Quan està rossa, afegim la carn picada i la deixem coure fins que veiem que també comença a quedar rossa. Un cop rossa, afegim el tomàquet ratllat i deixem que cogui tot junt fins que veiem que ja no té aigua. (veure vídeo).
- Fem la beixamel. A una paella posem la mantega i la resta de la ceba ratllada, molt poqueta. Quan estigui rossa, una cullerada de farina, remenem fins que quedi torradeta i després la llet. Deixem que vagi coent i anem remenant vigilant que no faci grumolls. (veure vídeo).
- Anem a muntar la lasanya. A una plata apta pel forn, posem una cullerada de bolonyesa i l’escampem pel fons, perquè després no se’ns enganxi.
- Posem plaques de lasanya tapant tot el fons de la safata. Sobre la pasta, posarem la bolonyesa i una mica de beixamel, i tornem a tapar amb més plaques de lasanya.
- Afegim una capa de la verdura que tenim cuita i reservada i acabem de tapar amb plaques de lasanya.
- Cobrim tot de beixamel i finalment afegim el formatge ratllat amb uns trossets de mantega i posem la safata al forn a gratinar, fins que veiem que està rossa.
Espero que us agradi.
Bon profit!!!
[…] Origen: Lasanya de carn i verdures […]