Google+

Musclos a la marinera

1

03/12/2017 per cuinaresfacil

Els musclos són un aliment que pot preparar-se de moltes maneres: a la vinagreta, a la marinera, amb all-i-oli, acompanyats d’alguna salsa, etc. Els podem servir freds o calents, d’aperitiu o d’entrant. Són un marisc molt assequible, ja que el preu no és elevat.

La recepta que comparteixo serà de musclos a la marinera, ideal per un entrant o un àpat de tapes.

Què he de comprar?

  • 2 kg. de musclos
  • 2 o 3 cebes tendres
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 all
  • Un got de vi blanc sec
  • 1/2 bitxo
  • 1 fulla de llorer

 

Com ho fem?

Falta el vídeo…

  1. Netegem els musclos i els posem en una cassola tapada amb un rajolí de vi blanc uns 5-10 minuts per obrir-los al vapor i els reservem. També es poden obrir amb aigua, però el toc del vi blanc els deixa més gustosos.
  2. Mentre s’obren, anem a fer la salsa marinera. Primer ratllem la ceba i el tomàquet i piquem l’all a trossets, per tenir-ho tot a punt.
  3. A una cassola o paella amb una mica d’oli d’oliva posem la ceba i l’all i deixem coure a poc foc fins que veiem la ceba que ja queda transparent.
  4. Un cop tenim la ceba, afegim el tomàquet i salpebrem (no gaire sal perquè els musclos ja porten sal).
  5. Quan tenim fet el sofregit, afegirem un got de vi blanc i deixarem que s’evapori l’alcohol.
  6. Un cop s’hagi evaporat, colarem els musclos i afegirem a la salsa una mica de l’aigua que han deixat anar quan els hem obert, juntament amb la fulla de llorer i el mig bitxo i deixarem coure uns 10 minuts.
  7. Tirarem la salsa per sobre els musclos. Opcionalment, passarem la salsa pel passapurés o el colador xinès perquè quedi més fina.
  8. Tornem a posar la cassola o olla dels musclos al foc, tapada, perquè s’escalfin i agafin el gust de la salsa marinera, durant uns 5 minuts.
  9. Ja podem servir.

Espero que us agradi.

Bon profit!

Advertisement

One thought on “Musclos a la marinera

  1. […] Origen: Musclos a la marinera […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

YouTube2
myTaste.cat

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions

A %d bloguers els agrada això: