Google+

Una rosa per Sant Jordi

Deixa un comentari

22/04/2016 per cuinaresfacil

Per Sant Jordi, què millor que un ram de roses per dir t’estimo.

ram-roses

D’on ve la tradició de regalar roses per la Diada de Sant Jordi?

Diu la Vikipèdia que la versió catalana de la llegenda de Sant Jordi, que després d’un combat aferrissat del cavaller i el drac, la bèstia va caure travessada pel ferro esmolat i que dels degotalls de sang que arribaven a terra en va néixer un roser que floria amb profusió cada mes d’abril. Aquesta és l’explicació que la tradició oral dóna al costum de regalar roses per la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril.

Llegendes i relats imaginaris a banda, sabem que la tradició d’obsequiar amb roses les enamorades ve de lluny. El lligam de Sant Jordi amb el món de la cavalleria i l’amor cortès pot haver estat el germen de la tradició. També sabem que al segle XV se celebrava a Barcelona l’anomenada Fira dels Enamorats i que al voltant del Palau de la Generalitat s’instal·laven venedors d’aquesta flor. Al mateix temps, ja era costum d’obsequiar amb una rosa les dones que assistien a l’eucaristia oficiada a la capella de Sant Jordi del palau. I, finalment, hi ha qui diu que el costum de regalar roses té arrels romanes, concretament de les festes en honor a la deessa Flora, que més tard foren cristianitzades.

 

Com podem fer una recepta per celebrar la Diada? Doncs amb aquest ram de roses de gominoles. Veureu que és molt fàcil de fer. La idea l’he tret de la web: cocinar para 2.

 

Què hem de comprar?

ingredients-roses

  • 8 llengües de pica-pica
  • 8 o 16 gominoles de color verd
  • Pals de broquetes

Com ho fem?

  1. Agafem el pal de la broqueta i punxem les gominoles de color verd, com si fossin les fulles de la rosa. Depèn del tipus de gominola que tingueu en posareu una o dues.
  2. Reservem totes les broquetes.
  3. Agafem la llengua de pica-pica i l’enrotllem de la següent manera: agafem una punta amb els dits,fem dues voltes, i acabem d’enrotllar la llengua fent voltes sobre ella mateixa.
  4. Fem tantes roses com volguem que el ram tingui.
  5. Posem en un gerro amb un celofan per evitar que les roses es desmontin.

Si no queda gaire clara la part d’enrotllar la rosa, podeu veure el vídeo i ho veureu claríssimament.

FELIÇ SANT JORDI!!!

ram-roses2

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

YouTube2
myTaste.cat

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions