Croquetes d’albergínia, tomàquet sec i parmesà
101/05/2016 per cuinaresfacil
La recepta d’avui és ideal per un entrant, o un pica-pica. Unes croquetes d’albergínia, tomàquet sec i parmesà. Fa temps vaig publicar la recepta de com fer croquetes, eren de pollastre, el sistema és el mateix però canvien els ingredients.
Què he de comprar?
Les quantitats no les poso perquè dependrà de la quantitat que vulgueu fer.
- Albergínia escalivada
- Tomàquets secs
- Parmesà
- Llet
- Mantega
- Ceba
- Farina
- Farina de galeta
- Ou
Com ho fem?
- Primer escalivarem l’albergínia. Podeu aprofitar i fer escalivada i guardar-la a la nevera per tenir d’acompanyament d’una carn o un peix a la planxa, per exemple.
- Tallem els tomàquets secs i l’albergínia a trossets molt petits (o podeu pasar-los per la picadora).
- Ja podem començar a fer les croquetes. Posem la mantega a desfer a una paella.
- Afegim la ceba, que haurem ratllat prèviament.
- Quan està rossa, afegirem la farina i la remenarem uns segons perquè no quedi crua.
- Afegim la llet i ho barregem bé fins tenir una massa fina. Jo he utilitzat una batedora i d’aquesta manera evitarem que quedin grumolls.
- Quan ho tenim ben fi, afegim els tomàquets secs i l’albergínia.
- Barregem bé i quan tenim la massa lligada hi afegim el formatge parmesà, que es fondrà ràpidament.
- Quan està tot ben barrejat, passem la massa a un plat i la deixem refredar, però la taparem amb film perquè no faci crosta, també podem posar-la en una mànega pastissera.
- Un cop refredada, ja podem fer les croquetes. Posem un plat amb farina de galeta i un altre amb els ous batuts.
- Amb l’ajuda d’una cullera, anem agafant massa i amb les mans anirem donant la forma que volguem.
- Passem les croquetes primer per l’ou i després per la farina de galeta i les anem reservant.
- Posem una paella amb oli al foc i les fregirem.
- Aquesta manera de fer les croquetes és una mica lenta. Per anar més de pressa, pots posar a refredar la massa a una mànega pastissera i d’aquesta manera farem vàries tires de massa i amb un ganivet les anirem tallant a la mida desitjada. Després serà el mateix procés (ou, farina de galeta i a fregir).
El vídeo és de croquetes de pollastre, però el sistema és el mateix.
Espero que us agradin!
Bon profit!!!
[…] Origen: Croquetes d’albergínia, tomàquet sec i parmesà […]