Google+

Intolerància a la lactosa

1

06/12/2015 per cuinaresfacil

Cada vegada hi ha més persones amb intoleràncies alimentàries. Al blog he volgut crear una pàgina específica de receptes sense lactosa, que poc a poc aniré omplint.

Aquesta entrada d’avui no és una recepta sinó una breu explicació del que és la intolerància a la lactosa.

(Informació extreta de Adilac, Asociación de Intolerantes a la Lactosa)

 

Què és la lactosa?

La lactosa és un sucre present a totes les llets dels mamífers: vaca, cabra, ovella però que també la podem trobar en molts aliments preparats. És l’anomenat sucre de la llet i és una molècula composta de glucosa i galactosa, i perquè pugui ser absorbida pels humans, aquesta molècula haurà de ser desdoblada per l’enzim de la lactasa.

 

Què és la lactasa?

La lactasa és un enzim produït per l’intestí prim, que juga un paper vital pel desdoblament de la lactosa, procés necessari perquè el sistema pugui absorbir-la en els seus dos components bàsics: glucosa i galactosa.

 

Què és la intolerància a la lactosa?

La intolerància a la lactosa significa que no hi ha enzim suficient (lactasa) a l’intestí prim per a trencar tota la lactosa consumida. La lactosa digerida parcialment o no digerida passarà a l’intestí gruixut i és allà que es descompondrà pels bacteris de l’intestí, que provocaran dolors, inflades abdominals, diarrea, etc.

 

Quins símptomes directes provoca?

Després d’ingerir productes làctics, pot provocar nàusees, dolor abdominal, inflor i distensió abdominal, diarrees àcides, gasos abdominals i flatulències, vòmits, etc…

Si fa temps que noteu algun d’aquests símptomes, no sabeu a què és degut perquè no és un aliment concret que mengeu (de vegades un entrepà de fuet i altres uns canelons), aneu a un metge de l’aparell digestiu i que us facin un test d’alè per a detectar si teniu o no intolerància.

 

Què puc i no puc menjar?

A la web d’Adilac trobareu un semàfor amb els elements prohibits, elements que poden contenir lactosa i els aliments consumibles.

També trobareu una selecció de marques d’aliments sense lactosa.

 

1 thoughts on “Intolerància a la lactosa

  1. […] La recepta d’avui és una altra versió, una lasanya mixta, una lasanya de carn i verdures i apta per intolerants a la lactosa. […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

YouTube2
myTaste.cat

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions