Google+

Bunyols de vent

3

19/04/2014 per cuinaresfacil

La recepta d’avui, tot i que pot semblar complicada, és de les més senzilles del blog.

Ahir era Divendres Sant i per postres què millor que uns bons bunyols de vent.

Hi ha qui diu que els bunyols de vent no són el mateix que els bunyols de Quaresma, que els de vent es mengen per Tots Sants (wikipedia), però nosaltres cada any els mengem durant tota la Quaresma, cada divendres, i l’últim dia és el Divendres Sant.

Aquests bunyols també els podem farcir de crema pastissera, nata o trufa, però a la recepta d’avui, estan “farcits de vent”.

QUÈ HEM DE COMPRAR?

ingredients-bunyols_nom

INGREDIENTS:

  • 65g. de farina
  • 40g. de mantega
  • 2 ous
  • 125ml. d’aigua
  • sucre
  • oli
  • sal

Amb aquestes mides us sortiran uns 25-30 bunyols.

COM HO FEM?

  1. Posem en un cassó l’aigua amb la mantega i un polsim de sal.
  2. Quan arrenqui el bull, parem el foc i hi afegim la farina tota de cop.
  3. Remenem bé fins que quedi tot integrat i la massa que no s’enganxi a les parets.
  4. Afegim els ous d’un en un i els integrem bé a la massa.
  5. Quan està ben llisa, ja podem fregir-los.
  6. En un cassó o paella posem oli (abundant) a escalfar. Jo faig servir un cassó de poc diàmetre per no haver-ne de gastar tant.
  7. Amb una cullereta, prèviament mullada amb l’oli calent (perquè la massa no s’enganxi), anem tirant boletes de massa a l’oli.
  8. Veureu que s’inflen (de vent) ràpidament, arriben a doblar el seu volum.
  9. Quan els veiem rossos de la part de sota, si no s’han girat sols, els donem la volta.
  10. Un cop fregits els anem posant en un paper absorbent per treure l’oli.
  11. Finalment, els posem a una safata, tirem sucre per sobre i quan estiguin freds, n’hi tornem a tirar una mica més i ja els podem servir.

Espero que us agradin!

Bon profit!

 

bunyols

3 thoughts on “Bunyols de vent

  1. Chus escrigué:

    Mmmm que bons!!!! M’encanten els bunyols

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

YouTube2
myTaste.cat
Recetaklia

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions

%d bloggers like this: