Google+

Nata muntada

4

14/02/2015 per cuinaresfacil

Com fer nata muntada?

La nata és la base de molts postres, un pastís, un braç de gitano, unes lioneses, unes maduixes amb nata, … o un suís per esmorzar acompanyat d’uns xurros. La nata sempre la podeu comprar al supermercat en spray, però quan  proveu de muntar-la, i veieu que en cinc o deu minuts la teniu feta i el gust tan bo que té, no en tornareu a comprar més (a mi m’ha passat…).

Per muntar la nata hi ha dos secrets: un és que tingui, com a mínim, un 35% de matèria grassa i l’altre és que el bol que utilitzem estigui ben fred.

 

Què he de comprar?

  • 400ml de nata líquida (mínim 35% de materia grassa)
  • 160g de sucre (les mides del sucre en funció del gust de cadascú)

A part dels ingredients necessitarem glaçons i sal per refredar el bol que utilitzarem.

nata_ing

 

Com ho fem?

  1. Primer de tot, el que hem de fer és refredar el bol.
  2. El podem posar uns 15 minuts al congelador, juntament amb les varetes.
  3. Sinó, agafem una olla i l’omplim d’aigua, afegim glaçons i sal (per evitar que es desfacin ràpidament), posem el bol que utilitzarem a sobre d’aquesta olla, en contacte amb l’aigua, i veureu com es refreda ràpidament i es mantindrà fred durant tot el procés.
  4. Ja podem començar:
  5. Afegim la nata per muntar (mínim 35% de matèria grassa) i amb la batedora (accessori varetes) anem batent fins que veiem que comença a agafar consistència.
  6. Anem afegint el sucre poc a poc i sense deixar de remenar.
  7. Veurem que la tenim llesta quan aixequem les varilles i la nata hi quedi enganxada i no caigui.

La podeu menjar amb xocolata desfeta, fer servir per farcir un braç de gitano, o per acompanyar o farcir qualsevol altre postre.

Bon profit!

nata-muntada

 

4 thoughts on “Nata muntada

  1. Pilar C. escrigué:

    Molt ben explicat! Un petó!

  2. […] bunyols també els podem farcir de crema pastissera, nata o trufa, però a la recepta d’avui, estan “farcits de […]

  3. […] de tot muntarem la nata (amb la batedora i l’accessori varetes). Veure vídeo de com muntar-la (però en aquest cas sense sucre, ja que la llet condensada ja és molt […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

YouTube2
myTaste.cat
Recetaklia

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions

%d bloggers like this: