Google+

Pa – fàcil i ràpid

3

11/10/2014 per cuinaresfacil

Qui diu que fer pa és difícil?

Quan proveu fer aquesta recepta veureu que no. Una recepta ràpida i fàcil, amb menys de 20 minuts tindràs la massa feta, llesta per posar al forn.

La clau és tenir un recipient amb tapa (apte pel forn). No cal ni que la massa reposi i esperar que creixi, simplement barrejar tots els ingredients, tapar el recipient i cap al forn. El truc d’aquest recipient és que la tapa farà que es crei el vapor dins i es mantingui la humitat i d’aquesta manera la massa creixerà i es courà.

Què he de comprar?

ingredients-pafacil

  • 175 ml. d’aigua
  • 310 g. de farina
  • 15 g. de llevat
  • 1 cullerada d’oli
  • 1 culleradeta de sal
  • Opcional: llavors (pipes, amapola, lli, etc…)

Com ho fem?

  1. En un bol posem l’aigua tèbia i l’oli i hi desfem el llevat.
  2. Un cop ho tinguem ben integrat, afegim la farina, la sal i opcionalment les llavors que hi vulguem posar, jo li he posat pipes i lli.
  3. Barregem tot bé amb l’ajuda d’una espàtula.
  4. Quan ho tinguem ben integrat, posarem una mica de farina sobre el taulell de la cuina i hi aboquem la massa.
  5. Amb les mans li donarem la forma rodona i ja estarà a punt.
  6. Agafem el recipient, untem d’oli les parets i hi posem la bola de massa.
  7. Fem uns talls al damunt i el pintem amb una mica d’oli i farina per sobre.
  8. Tapem el recipient i ja el podem posar al forn, que ha d’estar fred (és la clau).
  9. Enfornem a 220ºC uns 40-45 minuts i llest.
  10. Deixarem refredar sobre la reixa perquè no s’estovi.

S’ha de vigilar quan traiem el pa del recipient que quan destapem sortirà tot el vapor i ens podem cremar.

Espero que us agradi!

Bon profit!

 

pa-final_25

patallat_25

 

3 thoughts on “Pa – fàcil i ràpid

  1. Marta escrigué:

    Mmmmm! quina bona pinta! Ja tinc ganes de provar-ho! Una pregunteta, on puc aconseguir el llevat que utilitzes a la recepta? Gracieeees!

    • cuinaresfacil escrigué:

      Hola Marta!
      Gràcies pel comentari, ja veuràs que és molt ràpid i fácil de fer.
      El llevat jo el compro al caprabo, és de la marca levital. És un paquet petit que n’hi van dos i està a la nevera, tot i que penso que a qualsevol supermercat, pots trobar-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

YouTube2
myTaste.cat
Recetaklia

Introdueix la teva adreça de correu electrònic per seguir aquest Blog i rebre les notificacions de les noves publicacions

%d bloggers like this: