Xurros (Porres)
208/02/2015 per cuinaresfacil
Aquesta recepta és molt fàcil de fer. Quan ho proveu, veureu que podeu tenir un esmorzar o un berenar diferent en menys de mitja hora i amb ingredients que normalment ja tenim a casa. El que passa és que s’ha d’anar amb molt de compte de no cremar-se, a vegades rebenten i esquitxen quan els fregim…
En aquesta recepta són més aviat unes porres, ja que els xurros s’han de fer amb una boca arrissada. Els podeu acompanyar d’un cafè amb llet o d’una tassa de xocolata desfeta.
Què he de comprar?
- 250ml aigua
- 250g farina
- 25g de mantega
- 1 cullerada sopera de sucre
- 1 culleradeta de llevat
- Un polsim de sal
- Opcional: ratlladura de llimona i unes gotes d’extracte de vainilla
- Oli d’oliva suau per fregir
Com ho fem?
- Afegim a un cassó l’aigua, la mantega, la sal i el sucre (i opcionalment, la ratlladura de llimona i les gotes de vainilla).
- Quan arrenqui el bull, retirem del foc, afegim la farina tamisada amb la culleradeta de llevat, tot de cop, i continuem remenant fins que veiem que la massa es desenganxa de les parets. La massa veureu que és molt forta i que sembla que no estigui bé, que hi hagi massa farina, però ha de quedar així, s’ha de remenar amb força.
- Omplim la mànega pastissera, ja que d’aquesta manera serà més fàcil fer les porres (si posem una boca arrissada donarem la forma de xurro o també podem utilitzar una “xurrera”). Si no tenim mànega, la massa es pot treballar perfectament amb les mans, donant la forma que vulguem.
- Fem els xurros de la mida que desitgem.
- Anem fregint amb oli ben calent. Atenció!!! S’ha de vigilar molt perquè quan es fregeixen poden crear bombolles d’aire que exploten i ens podem cremar…
- Un cop estiguin ben daurats, deixem que es refredin sobre paper absorbent.
- Afegim sucre per sobre.
Bon profit!
Reblogged this on Celler-Adocse.
[…] Origen: Xurros (Porres) […]