Coca de iogurt
2118/07/2014 per cuinaresfacil
Avui, un pa de pessic, o una coca de iogurt, com més us agradi.
És una recepta molt fàcil de fer, de fet, crec que és el primer pa de pessic que t’ensenyen quan ets petit. No necessites ni balances ni altres estris per mesurar ingredients, simplement, l’envàs del iogurt (cada mida serà un envàs ple de l’ingredient).
Jo utilitzo sempre iogurts de La Fageda, una cooperativa catalana (d’Olot), d’iniciativa social sense ànim de lucre que té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen discapacitat Intel·lectual o trastorns mentals severs.
Què he de comprar?
- 1 iogurt ensucrat de La Fageda
- 3 ous
- 2 mides de sucre
- 3 mides de farina
- 1 mida d’oli d’oliva suau
- 1 sobre de llevat
- 1 motlle de la forma que volgueu (jo he fet servir de plum cake)
Com ho fem?
- Preescalfem el forn a 250ºC
- En un bol, posem els ous amb el sucre i remenem bé.
- Afegim el iogurt i continuem remenant.
- Afegim l’oli, jo he utilitzat un oli d’oliva suau.
- Un cop ho tenim tot lligat, afegim a la mescla la farina barrejada amb el llevat, tamisada, és a dir, passada per un colador, que així ens quedarà més esponjós.
- Un cop tenim la massa feta, untem el motlle amb mantega perquè no s’enganxi i hi aboquem tota la massa.
- Afluixem el forn a 180ºC i el deixem uns 35-40 minuts (depenent del forn). Estarà llest quan punxem amb un escuradents i surti net.
- Deixem refredar sobre la reixa i ja el tenim llest per menjar.
Espero que us agradi!
Bon profit!
Coca de iogurt La Fageda to take away, ens agrada!! Una abraçada!
Moltes gràcies!
Quins records de la infància em duu aquesta coca…. Ma mare en feia quasi cada setmana. Tot i que l’he feta unes quantes vegades, no té el sabor que tenia la seva. Hauré de provar la teva recepta.
És una recepta molt fácil, però com totes les receptes, mai surt com a la mare…
Había fet aquesta coca moltissimes vegades però mai m’había quedat esponjosa com avui.He seguit la recepta i crec que el secret és remenar molt bé els ous i el sucre.
Boníssima!!!!
Gràcies
Moltes gràcies per visitar el blog Núria!
Me n’alegro molt que t’hagi quedat tan bona seguint la meva recepta.
Hace bastantes años que no la he hecho intentare hacerla como esta en la receta ya te comunicares como ha salido. gracias…….
Seguro que te sale buenísima!
Molt ben explicada
Moltes gràcies Irina.
Molt bona , força fàcil de fe , moltes gracies
Gràcies Dolors, m’alegro que t’hagi sortit bona!
Quina bona pinta! I molt fàcil de fer!
Jo també tinc moltes receptes fàcil i bones al blog http://www.sweetgarrotxa.cat, fetes amb productes locals!
Petons
Gràcies Cristina
He vist el teu blog, provaré més d’una recepta! Quina pinta!
Avui per cert he comprat iogurt de llimona de La Fageda.
Pensant amb la coca.
Gracies.
Amb el de llimona també surt molt bo.
La meva iaia hi posava ralladura de limona ☺️
Avui ho probaré jo, amb la meva filla a veure que tal ens surt! 😘
ho provaré amb la llimona, a veure com us surt.
quina quantitat és 1 mida de farina? o una mida de sucre?
Hola Olga
Una mida és la de l’envàs de iogurt que hagis utilitzat per fer la coca.
[…] Origen: Coca de iogurt […]